Лінію електропередач Запорізька АЕС - Каховська планують здати у вересні

Лінію електропередач Запорізька АЕС - Каховська планують здати у вересні

Укрінформ
Запорізька АЕС виконала 2/3 робіт з розширення відкритого розподільчого пристрою 750 кВ для підключення повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська, проект буде зданий у вересні.

Про це інформує прес-служба ДП НАЕК «Енергоатом» за результатами робочої поїздки президента Енергоатома Юрія Недашковського на Запорізьку АЕС. 

«Запорізька АЕС планує завершити роботи з добудови відкритого розподільчого пристрою 750 кВ (ВРП-750) і здати його в експлуатацію у вересні 2017 року. На ВРП-750 вже виконано 2/3 всього обсягу робіт, отримано і змонтовано майже все технологічне обладнання», - йдеться в повідомленні.

Як нагадав Недашковський, нова лінія, яка простягнеться на 200 км, від ЗАЕС до Каховки, дасть змогу поліпшити електропостачання Херсонської та Одеської областей, а також вивільнити «замкнені» потужності Запорізької АЕС. Наразі через недостатню пропускну спроможність трьох діючих ліній електропередачі ЗАЕС має можливість видати максимум 5300 МВт замість можливих 6000 МВт. Після введення в експлуатацію четвертої ЛЕП будуть зняті всі мережеві обмеження, і шість енергоблоків Запорізької атомної електростанції зможуть працювати на повну потужність.

Будівництво ведеться для підвищення надійності роботи Запорізької АЕС з точки зору видачі потужності. У разі непередбачених ситуацій на існуючих лініях електропередачі, лінія «Запорізька АЕС - підстанція Каховська» допоможе перерозподілити електроенергію, що видається Запорізькою АЕС, створить можливості для маневру, без зниження потужності.

Проект з розширення ВРП-750 кВ для підключення повітряної лінії 750 кВ «Запорізька АЕС - Каховська» здійснюється в рамках Енергетичної стратегії України на період до 2030 року. Будівництво було розпочато в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-