Нафта в невеликому мінусі на даних щодо збільшення кількості бурових у США

Нафта в невеликому мінусі на даних щодо збільшення кількості бурових у США

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок демонструють негативну динаміку на статистиці американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes зі збільшення кількості бурових установок у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,07 - до $56,66 за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,11% - до $53,80 за барель.

Здешевленню нафти сприяє статистика від Baker Hughes, що вийшла в п'ятницю,  зі збільшення кількості бурових установок у США. За даними компанії, за підсумками робочого тижня, що завершився 10 лютого, кількість бурових установок у країні зросла на 12 штук, або на 1,6%, до 741 одиниці, у тому числі нафтових - на 8 одиниць, або на 1,4%, до 591 штуки, кількість газодобувних установок збільшилася на 4 одиниці, або на 2,8%, до 149 штук. У річному виразі кількість бурових у США зросла на 200 штук, або на 36,97%.

Крім того, аналітики агентства Рейтер зазначають, що раніше на ринку був скептицизм з приводу дотримання угоди зі скорочення видобутку "чорного золота" країнами ОПЕК. Проте, як повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), за перший місяць дії угоди ОПЕК виконала його на 90%. Рівень видобутку нафти ОПЕК у січні скоротився на 1 мільйон барелів на день, досягнувши 32,06 мільйона барелів на добу.

"Сьогодні увага трейдерів буде прикута до щомісячного звіту ОПЕК. Якщо виробники дійсно скоротили видобуток у заявленому обсязі, то ціни мають піти вгору", - сказали в понеділок аналітики банку ANZ.

Угода про скорочення видобутку розрахована на півроку, але аналітики вважають, що для балансування світового ринку виробникам, ймовірно, доведеться продовжити пакт. Але, враховуючи прогноз зростання світового попиту на нафту до 1,3-1,5 мільйона барелів на добу в 2017 році, ОПЕК може не зважитися продовжити угоду, щоб не поступитися часткою ринку конкурентам.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,73 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,72 долара за барель, що на 2 центи вище рівня закриття торгів ($56,70).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-