Схеми Курченка: в Рені заарештували чотири судна для вивозу нафти за кордон

Схеми Курченка: в Рені заарештували чотири судна для вивозу нафти за кордон

Фото
Укрінформ
Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків та платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України 800 тис. тонн нафтопродуктів.

Про це  повідомила прес-служба прокуратури Одесбкої області.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Одеській області. Наразі за клопотанням прокуратури Приморським районним судом накладено арешт на 4 річкові судна на території Ренійського морського торговельного порту, які за злочинною схемою мали використовувати для вивезення нафтопродуктів за кордон", - йдеться у повідомленні.

Фактично вказані плавзасоби не завантажувалися, а їх  судозаходи на причал здійснювалися для конспірації незаконної діяльності. 

На даний час співробітники прокуратури спільно з працівниками УСБУ в області та поліції вживають заходів щодо передачі арештованого майна на відповідальне зберігання державним органам. На вказаних плавзасобах тривають обшуки.

Нагадаємо, правоохоронці вже повідомили про підозру у злочинних махінаціях з нафтопродуктами одному з координаторів вказаних схем, трьом посадовцям Одеської митниці та двом представникам підприємства.

Унаслідок таких дій з використанням підроблених документів та фіктивних фірм при реалізації 800 тис тонн нафтопродуктів до бюджету не надійшло 1,2 млрд грн обов’язкових платежів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-