За січень в Україні створено 28 тисяч нових підприємств - дані Кабміну

За січень в Україні створено 28 тисяч нових підприємств - дані Кабміну

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що результати першого місяця нинішнього року свідчать про тенденцію до збільшення кількості й покращення якості робочих місць та підвищення заробітних плат для працюючого населення.

Про це він заявив під час наради, присвяченій виплаті мінімальної заробітної плати на рівні 3200 гривень.

"Ми прожили перший місяць 2017 року. По усім показникам ми маємо сьогодні тенденції до зростання кількості, якості робочих місць і підвищеної заробітної плати для людей працездатного віку", - сказав Гройсман.

Глава уряду висловив сподівання, що наступні місяці продемонструють подальше збільшення кількості підприємців, зростання мінімальної й середньої зарплати, проте ціни при цьому, на його думку, залишатимуться у межах сезонних коливань без будь-якої іншої додаткової інфляції.

Разом з тим, він закликав забезпечити діалог із бізнесом та роз'яснення для того, щоб допомогти якомога швидше запровадити рішення про мінімальну заробітну плату.

"Сама ціль перевірок полягає у тому, щоб кожен платив справедливу мінімальну заробітну плату і не уникав цього. Мене не цікавлять штрафні санкції - мене цікавить глибина покриття рішення про 3200 грн", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Як зазначили в прес-службі Кабміну за результатами наради, у січні в Україні було створено 28 тисяч нових підприємств й на 16% зменшилася чисельність безробітних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-