Молдова занепокоєна планами України побудувати шість ГЕС на Дністрі

Молдова занепокоєна планами України побудувати шість ГЕС на Дністрі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп висловив занепокоєння у зв'язку з появою інформації про плани України побудувати шість гідроелектростанцій на Дністрі.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Прем'єр Павло Філіп висловив занепокоєння у зв'язку з появою інформації про те, що Україна планує побудувати шість нових гідроелектростанцій на Дністрі, вище Новодністровського гідроенергетичного вузла. За даними екологів, будівництво цих станцій може становити серйозну загрозу для довкілля", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим прем'єр наголосив, що на адресу уряду надійшли звернення від неурядових організацій і наукового співтовариства щодо негативного впливу, який має на екологічний стан басейну Дністра гідроенергетичний комплекс у Новодністровську.

Глава молдавського уряду розпорядився створити робочу міжвідомчу групу, яка розробить конкретний План дій з виходу із ситуації, що склалася.

Разом з цим будуть вивчені всі двосторонні і міжнародні угоди з цього питання, частиною яких є Молдова й Україна, а також Угоди про асоціацію "Молдова-ЄС" і "Україна-ЄС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-