МВФ не виключає рішення про український транш за кілька тижнів

МВФ не виключає рішення про український транш за кілька тижнів

Укрінформ
Якщо українська сторона швидко вирішить всі технічні питання для завершення третього огляду за програмою розширеного фінансування МВФ, Виконавча рада Фонду може провести засідання щодо надання наступного траншу вже ближчими тижнями.

Про це заявив під час брифінгу в четвер у Вашингтоні заступник речника МВФ Уильям Мюррей, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми перебуваємо в тісному контакті з (українською – ред.) владою з кількох незакритих питань, які потрібно вирішити, а саме щодо завершення роботи з Меморандумом економічної та фінансової політики в контексті термінів наступних заходів", - зауважив представник Фонду.

У цьому зв'язку він нагадав, про зустріч директора-розпорядника МВФ з Президентом України в Давосі тиждень тому. Тоді Крістін Лагард відзначила досягнення "гарного прогресу" українською стороною у виконанні вимог для завершення третього перегляду в рамках програми розширеного фінансування Фонду.

"Якщо припустити, що всі незакриті питання будуть вирішені швидко, ми очікуємо надходження пропозиції щодо завершення нашого огляду Виконавчій раді ближчими тижнями", - заявив Мюррей.

Водночас він зауважив, що зараз поки не може назвати конкретної дати зустрічі Виконавчої ради з цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-