Схеми Онищенка: суд розірвав угоду, що могла

Схеми Онищенка: суд розірвав угоду, що могла "вимивати" гроші з Укргазвидобування

Укрінформ
Суд розірвав договір про спільну діяльність ПАТ «Укргазвидобування» з ТОВ «Цефей» з видобутку природного газу на Полтавщині.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області.

«Розірвати Договір про спільну інвестиційну та виробничу діяльність укладений між Дочірньою компанією "Укргазвидобування" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", правонаступником якої є Публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування", та Товариством з обмеженою відповідальністю "Цефей" разом з додатковими угодами», - йдеться у документі.

Як стало відомо, спільна діяльність з видобутку на Чутівському та Більському газоконденсатних родовищах в Полтавській області ведеться компаніями з вересня 2004 року.

Відповідно до договору, Укргазвидобування надає у користування 8 свердловин на суму 11,82 млн грн, а ТОВ «Цефей» зобов’язалося вкласти орієнтовно 20,19 млн грн – точна сума інвестицій мала бути визначена у процесі спільної діяльності.

Укргазвидобування заявляє, що фірма створила заборгованість по обов’язковим платежам, не внесла кошти на рахунок спільної діяльності тощо. Як наслідок, держкомпанія отримала збитки, були порушені умови угод.

ТОВ «Цефей» зареєстрована на Харківщині, власниками компанії є ТОВ «Велика Хортиця» та белізька компанія «Дженсон інтер лтд». За даними ЗМІ, бенефіціаром Цефею є голова фракції «Опозиційного блоку» в Раді Юрій Бойко. Поліція Харківської області підозрює посадовців ТОВ «Цефей» та ТОВ «Карпатнадраінвест» у вимиванні коштів з Укргазвидобування.

За даними НАБУ, фірма Карпатнадраінвест входила до злочинної групи Олександра Онищенка, який зараз переховується за кордоном. Минулого місяця суд звільнив від кримінальної відповідальності директора «Карпатнадраінвест».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-