Мін'юст пояснив, як стати приватним виконавцем в Україні

Мін'юст пояснив, як стати приватним виконавцем в Україні

Укрінформ
Кандидати у приватні виконавці у лютому розпочнуть навчання в Інституті післядипломної освіти при Міністерстві юстиції.

Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр.

"Незабаром на сайті Мін'юсту буде оприлюднено списки осіб, які зараховані до проходження першого курсу. Після цього перше заняття розпочнеться через 20 днів і триватиме 23  робочі дні", - повідомив він.

За словами посадовця, приватним виконавцем може стати кожен, хто досяг 25-річного віку, має юридичну освіту і два роки стажу, а також  складе кваліфікаційні іспити після курсу навчання в Інституті післядипломної освіти.

Конкурсанти повинні будуть успішно скласти тести на  комп'ютері, вирішити 5 письмових завдань, а також одне практичне - розібратися у справі і підготувати проект процесуального виконання.

"У березні відбудеться перший іспит для бажаючих стати виконавцями. Після успішного складання  кандидати  повинні довести, що мають страховий поліс і обладнали свій офіс відповідно до вимог Мін'юсту. Тоді  вони отримають свідоцтво і попадуть в реєстр приватних виконавців", - розповів Шкляр. Водночас він прогнозує, що перші приватні виконавці в Україні з'являться вже у квітні-травні.

Як повідомлялося, 5 січня набув чинності закон "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів", який передбачає запровадження в Україні змішаної система виконання судових рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-