Україна розраховує на більші преференції у ЗВТ з Євросоюзом

Україна розраховує на більші преференції у ЗВТ з Євросоюзом

Оновлено
Укрінформ
Українська сторона сподівається на сприяння депутатів Європарламенту у вирішенні Єврокомісією питання про надання державі більших торговельних преференцій у рамках дії зони вільної торгівлі.

Про це заявив представник України при Євросоюзі Микола Точицький на засіданні делегації Європарламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми потребуємо вашої підтримки у конкретних проектах, які орієнтовані на людей. Зокрема, вашого сприяння під час обговорення у Єврокомісії додаткових торгівельних преференцій для України, які мають затверджувалися Європарламентом», - звернувся посол до депутатів.

Він відзначив, що українська сторона вже отримала від Єврокомісії пропозиції про це, і вони є позитивними.

Окрім цього Точицький наголосив на необхідності активізації транскордонної співпраці з ЄС, допомоги з боку європейських партнерів у розвитку цифрової економіки в Україні, сприянні у завершенні підписання угоди про спільний авіаційний простір.

«Також важлива сфера енергетики. Минулого року ми не закупили жодного кубометра російського газу. Ми потребуємо інвестицій від європейських партнерів у модернізації інфраструктури», - наголосив представник України пр. ЄС.

Також, за його словами, у фокусі особливої уваги сторін має бути реформа децентралізації та розвиток транспортних сполучень України і країн ЄС, зокрема, у трикутнику «Антверпен-Гданськ-Одеса». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-