Фонд гарантування заявив про шахрайство з нерухомістю

Фонд гарантування заявив про шахрайство з нерухомістю "Дельта банку"

Укрінформ
Нерухомість «Дельта Банку» в Одесі та Яремчі загальною вартістю 27,5 млн грн на підставі сфальшованих документів була переоформлена на інших осіб. 

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО. 

«Так, «Дельта Банк» володіє земельною ділянкою площею 7,1566 га, що розташована за адресою: с. Поляниця Яремчанської міської ради Івано-Франківської області (майно було набуте за договором про задоволення вимог іпотекодержателя від 02.10.2014 року). Відповідно до висновку незалежного оцінювача, її вартість становить 19,8 млн грн. При черговій перевірці даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно стало відомо про зміну власника земельної ділянки», - йдеться в повідомленні. 

Ще один випадок шахрайства з активами «Дельта Банку» зафіксований в Одесі. На балансі банку було нерухоме майно, а саме цілісний майновий комплекс-кафе «Ольвія» в цьому місті на вул. Мечникова, 55-б. Однак при проведенні чергової перевірки у листопаді 2016 року з’ясувалося, що, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, банк вже не є власником приміщення. У результаті банку та його кредиторам завдано збитків у розмірі щонайменше 7,7 млн грн. При цьому «Дельта Банк» жодних дій щодо відчуження цих об’єктів нерухомості не здійснював. 

У Фонді гарантування зазначають, що «Дельта Банк» повідомив Міністерству юстиції України про вказані операції у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, які були проведені на підставі підроблених документів. Уповноваженою особою Фонду гарантування здійснюються всі можливі дії щодо поновлення та захисту майнових прав банку, в тому числі в судовому порядку. За виявленими фактами банком подано заяви до правоохоронних органів про вчинення злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-