Білорусь заборонила ввезення м'яса птиці з Чернівецької області

Білорусь заборонила ввезення м'яса птиці з Чернівецької області

Укрінформ
Відсьогодні Білорусь заборонила ввозити на свою територію м'ясо птиці з Чернівецької області. Причина таких обмежень пов’язана із тим, що на території області виявлено пташиний грип.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на директора Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Республіки Білорусь Олександра Суботіна (указ № 05/20 от 04.01.2017).

«Заборона вступає в дію з 5 січня, але вона носитиме тимчасовий характер. Тобто зараз скасуються всі дозволи на ввезення, які були видані раніше буковинським підприємцям», - зазначено в документі.

Білоруські чиновники склали чіткий перелік забороненого: жива птиця, яйця, дикі, зоопаркові та циркові тварини, м'ясо птиці, харчові продукти переробки курячого яйця, пуху і пера. Під обмеження потрапили навіть кормові добавки для птиці та устаткування для утримання.

Як повідомив начальник Кіцманського РС УДСНС України у Чернівецькій області Віктор Гуцуляк, станом на  5 січня, у с. Чортория Кіцманського району Чернівецької області на озері №1 зафіксовано загибель від пташиного грипу 29-ти лебедів. 4 січня зафіксована загибель 12-ти курей в одному з приватних господарств. Тож наразі існує реальна загроза поширення цього захворювання.

«Усіх загиблих птахів фахівці направили до Чернівецької регіональної Державної лабораторії ветеринарної медицини на дослідження», - зазначив посадовець.

Головний санітарний лікар області Наталія Гопко, застерігаючи населення щодо поширення хвороби, наголосила, що не варто торкатися хворого птаха і часто контактувати із ним. «Якщо людина впродовж довгого терміну, наприклад відвідувала озеро і захворіла на грип, то відразу треба повідомити лікаря. Це потрібно для того, щоб медики врахували особливий фактор при встановленні діагнозу», - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-