РАДА УХВАЛИЛА ДЕРЖБЮДЖЕТ НА 2017 РІК

РАДА УХВАЛИЛА ДЕРЖБЮДЖЕТ НА 2017 РІК

Фото
Укрінформ
Народні депутати ухвалили проект закону №5000 "Про Державний бюджет на 2017 рік".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали в цілому 274 нардепи.

Згідно із проектом, пропонований розмір доходів - 721,4 млрд грн, витрат - 790,39 млрд грн. Дефіцит держбюджету в наступному році складатиме 3% ВВП проти 3,7% ВВП, запланованих на поточний рік.

Передбачається, що зростання ВВП становитиме 3% при інфляції - 8,1% та курсі 27,2 гривні за долар. З 1 січня 2017 року мінімальна зарплата зросте удвічі - з 1600 до 3200 грн. У Дорожній фонд з бюджету буде направлено 14,2 млрд грн. Фонд зможе акумулювати кошти міжнародних фінансових організацій, що дозволить додатково залучити 27,2 млрд грн (до $1 млрд).

На розвиток сільського господарства виділено 5,5 млрд грн або 1% ВВП від обсягу виробництва сільського господарства. Із них майже 3 млрд грн планується спрямувати на дотації малим і середнім фермерським господарствам. Допомога виділятиметься і на закупівлю техніки, що дасть поштовх для розвитку вітчизняних підприємств сільськогосподарського машинобудування.

Раніше бюджетний комітет рекомендував Раді схвалити бюджет у другому читанні і в цілому.

"За підсумками розгляду питання Комітет з питань бюджету ухвалив рішення: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік, підготовлений Кабінетом Міністрів України до другого читання, за результатами розгляду прийняти у другому читанні і в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету з питань бюджету щодо змін у законопроект, погоджених з Міністерством фінансів України", - йдеться у висновках комітету. 

Фото: Анастасія Сироткіна.

Рекомендацію до прийняття у другому читанні і в цілому підтримали практично всі депутати комітету, крім Медуниці, Маркевича і Левченко. На засіданні, крім міністра фінансів Олександра Данилюка, був присутній ще і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-