Адресні субсидії зекономили

Адресні субсидії зекономили "один оборонний бюджет" - Гройсман

Укрінформ
Завдяки переходу від прихованих субсидій до адресних державний бюджет отримав понад 100 млрд грн.

Про це повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз України" у Фейсбуці з посиланням на Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

"По року 140 млрд грн вимивалося з держави, а це вартість приблизно одного оборонного бюджету. Ми це припинили. Зараз наше завдання - не просто купувати газ за кордоном за валюту, а збільшувати видобування українського газу, і коли це зробимо (а ми розраховуємо, що це відбудеться в 20-му році включно), Україні не потрібно буде купувати газ за кордоном, купувати валюту, тобто інвестувати в економіку інших країн, закуповуючи газ... Будемо робити все, щоб країна менше споживала і більше отримувала газу національного видобутку. І таким чином ми збалансуємо ситуацію", - акцентував Гройсман.

Він наголосив, що в газовому секторі діяли численні тіньові схеми, які народжувалися від різниці ціни на газ для населення та його ринкової вартості.

"Дуже багато поколінь нафтогазових "королів" і "королев" народились саме на цих схемах, коли, з одного боку, ціна газу для споживачів була заниженою, з іншого боку - приватники заробляли на цьому колосальні ресурси, різні теплокомуненерго і сам "Нафтогаз" отримували мільярдні дотації", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-