Уряд не заплющуватиме очі на схеми в Укрспирті - Прем'єр

Уряд не заплющуватиме очі на схеми в Укрспирті - Прем'єр

Укрінформ
Кабінет міністрів не буде піддаватися тиску, що здійснюється окремими злочинними угрупованнями з метою приховати тіньові схеми на державних підприємствах, зокрема, на ПАТ «Укрспирт».

Про це на в середу на засіданні уряду заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені треба абсолютна відкритість у роботі підприємства (ПАТ «Укрспирт», - Ред.). Як я говорив з трибуни Верховної Ради, це підприємство використовувалося, щоб гнати чорний лівий спирт, потім його перепродавати на тіньовому ринку і класти собі в кишеню мільйони доларів. Ми не будемо заплющувати на це очі», - запевнив Гройсман.

Він наголосив, що державні підприємства мають працювати на державний бюджет, а не на тіньові схеми злочинних угруповань.

«Я наполягаю на тому, щоб правоохоронна система адекватно реагувала на злочинні угруповання. Хай правоохоронні органи, МВС, податкова подивляться на ті схеми, які відбувалися», - зазначив Гройсман.

Водночас він висловив готовність співпрацювати с тими, хто хоче вирішувати реальні проблеми у бізнесі.

«Ми не будемо йти на тиск, який створюється, щоб приховати тіньові схеми... Є проблема – є засоби масової інформації, давайте сідати, обговорювати», - підкреслив глава уряду.

Як повідомлялося, сьогодні під Кабінетом міністрів проходить акція протестів нібито працівників ПАТ «Укрспирт». За їх словами, вони незадоволені роботою тимчасово виконуючого обов’язки директора підприємства Олег Дрожжіна та його непрозорим призначенням на таку високу посаду з подачі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового.

Кутовий, у свою чергу, заявляє, що до організації акції протесту причетний тіньовий бізнесмен Олексій Чеботарьов, що втратив «до 10 млн дол. щомісяця» за рахунок детінізації спиртової галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-