Світовий банк бачить Україну в ТОП-5 за будівельним індексом

Світовий банк бачить Україну в ТОП-5 за будівельним індексом

Укрінформ
Світовий банк вважає, що в рейтингу Doing Business щодо будівельного індексу Україна може увійти до п'ятірки лідерів за умови прийняття ряду законів і нормативних актів.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на V Національній конференції учасників ринку сталевого будівництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого тижня ми провели ряд зустрічей зі Світовим банком і склали певний план роботи на рік. Нам до травня треба провести ряд законів і ряд нормативних актів, і тоді у нас є хороші перспективи. Світовий банк взагалі бачить, що по будівельному індексу ми можемо увійти до п'ятірки», - сказав Парцхаладзе.

Чиновник нагадав, що в рейтингу Doing Business у будівельному секторі України в 2013 році знаходилася на 41-м місці, але в 2016 році опустилася на 140-е.

За словами Парцхаладзе, розвиток будівельної галузі сьогодні гальмує корупція, застарілі БНіП (будівельні норми і правила), зарегульованість і відсутність ефективного діалогу між владою і бізнесом.

«Наші стратегічні цілі - це поліпшення інвестиційного клімату, боротьба з корупцією і дерегуляція. Це три основні напрями, за якими ми сьогодні працюємо», - відзначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-