CoST: в Україні запускають пілотні проекти контролю дорожніх робіт

CoST: в Україні запускають пілотні проекти контролю дорожніх робіт

Укрінформ
Мінінфраструктури впровадить вісім пілотних проектів для тестування стандартів CoST на дорогах України.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час презентації першого верифікаційного звіту Ініціативи CoST Україна за проектом "Ремонт доріг державного значення у 2016 році", повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Їх (пілотних проектів. - Ред.) буде вісім. Я сподіваюсь, що ми отримаємо такий самий незалежний, якісний і корисний для держави аналіз, як отримали цього року", - заявив Омелян.

Він наголосив, що ініціатива CoST є ефективним інструментом для контролю за якістю дорожніх робіт.

Міністр підкреслив, що Україна має перейти на європейські стандарти при ремонті й будівництві автошляхів.

"У першу чергу має відбутися зміна старих норм і умов цієї галузі. У другу чергу, має бути забезпечена вільна конкуренція на ринку автодорожніх робіт. Ми віримо, що зможемо суттєво підняти якість українських доріг, бо у нас ще є величезний виклик наступного року - це децентралізація, передача 120 тис. кілометрів на муніципальний рівень, на відповідальність громад, і збереження за державою 50 тис. кілометрів доріг, які повинні бути відремонтовані належним чином", - зазначив Омелян.

Він також наголосив, що Міністерство інфраструктури України спільно з Світовим банком завершили стратегію розбудови української транспортної автомобільної мережі на наступні три роки.

Міністр висловив переконання, що Україні вдасться суттєво розбудувати інфраструктуру для того, щоб людям було легко, швидко і комфортно перетинати кордон, а бізнесу легко працювати, зауважив урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-