У ПФУ кажуть, що з грудня підвищили 70% пенсій

У ПФУ кажуть, що з грудня підвищили 70% пенсій

Укрінформ
Підвищення пенсійних виплат з грудня у зв'язку із збільшенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб зачепило майже 70 відсотків усіх пенсіонерів.

Про це на брифінгу заявив голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 1 грудня виплати пенсій здійснюються з урахуванням збільшення розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 1130 гривень до 1247 гривень. Відповідно зросли і мінімальні розміри пенсійної виплати, яка дорівнює цьому прожитковому мінімуму. Також збільшилися ще 9 складових пенсійних виплат, які пов'язані з розміром прожиткового мінімуму. Підвищення пенсій з грудня торкнулося 8,3 мільйона пенсіонерів з 12 мільйонів отримувачів пенсійних виплат, або майже 70 відсотків від усіх», - сказав Зарудний.

За його словами, щомісячні видатки на виплату пенсій після перерахунку зросли на 985 мільйонів гривень і становлять 22,2 мільярда гривень. 

За інформацією прес-служби ПФУ, перехунку у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму 1 грудня 2016 року підлягають такі виплати: мінімальні пенсії за віком для непрацюючих, інвалідам війни та учасникам бойових дій, інвалідам ЧАЕС, шахтарям, військовослужбовцям та членам їх сімей; пенсії за особливі заслуги перед Україною; підвищення ветеранам війни та членам їх сімей; підвищення жертвам нацистських переслідувань; надбавки донорам; державна соціальна допомога на догляд за інвалідами війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-