Насалик сказав, коли має відбутися засідання українсько-кувейтської комісії

Насалик сказав, коли має відбутися засідання українсько-кувейтської комісії

Укрінформ
Чергове засідання Міжурядової українсько-кувейтської комісії з питань економічного, технічного та торговельного співробітництва має пройти не пізніше квітня наступного 2017 року.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України, співголова Міжурядової українсько-кувейтської комісії Ігор Насалик під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Держави Кувейт Рашидом Аль-Адвані, повідомляє Урядовий портал.

"Міністр як член уряду і співголова Комісії підкреслив, що вважає необхідним всебічно активізувати роботу Комісії на постійній основі, а також висловив сподівання на проведення її чергового засідання не пізніше квітня наступного 2017 року", - йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі Насалик окреслив напрямки реформ в енергетичному секторі України та нові можливості, які відкриваються із впровадженням ринків газу та електроенергії. Він також звернув увагу на важливість для України нарощування власного газовидобування.

"Міністр поінформував про можливості для інвестицій в енергетичний сектор. Зокрема, це стосується добудови енергоблоків Хмельницької АЕС, модернізації генеруючих підприємств, магістральних ліній електропередачі. Крім того, за словами Насалика, Україна має розвинену інфраструктуру для транспортування нафти, у тому числі до країн Європи. Міністр також заявив про можливості обох країн щодо торгівлі нафтопродуктами", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі обговорено можливості щодо залучення коштів Кувейтського фонду арабського економічного розвитку для інвестицій в енергетичний сектор України, а також перспективні напрямки співпраці у сфері нафтопереробки та транспортування нафти.

За підсумками зустрічі сторони наголосили, що одним із головних напрямів і інструментів невідкладного поліпшення і швидкого розвинення двостороннього співробітництва України і Кувейту має бути потужна, щоденна і системна робота Міжурядової українсько-кувейтської комісії з питань економічного, технічного та торговельного співробітництва.

У зустрічі також взяли участь голова наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Юлія Ковалів, фахівці Міненерговугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-