План гуманітарного реагування для України на 2017 рік оцінили в $214 млн - міністр

План гуманітарного реагування для України на 2017 рік оцінили в $214 млн - міністр

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб разом із групою гуманітарних організацій оголосило про запуск Плану гуманітарного реагування для України на 2017 рік.

Про це йдеться на його сайті.

«В координації з міжнародними організаціями План гуманітарного реагування на 2017 рік допоможе забезпечити найнеобхідніші потреби людей, які проживають як на підконтрольній, так і на непідконтрольній уряду України території. Для виконання цього Плану міжнародні гуманітарні місії реалізовуватимуть широкий спектр заходів, спрямованих на порятунок життя людей, включаючи надання їжі та предметів першої необхідності, а також медичних та психологічних послуг, забезпечення житлом, теплим одягом та базовою освітою», – сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

За словами міністра, уряд планує не лише фінансувати проекти з відновлення чи розвитку, а й надання гуманітарної допомоги громадянам там, де це необхідно.

Згідно з Планом гуманітарні операції на суму 127 млн дол. США були визначені як критично важливі. Загалом запит на фінансування плану донорами становить 214 млн дол. США. Ці кошти планується спрямувати на вирішення найбільш нагальних потреб близько 2,6 млн осіб.

За оцінками офісу Координатора системи ООН Ніла Вокера, згідно з проведеними гуманітарними оцінками, кількість людей, які потребують допомоги на Сході країни, збільшилася на 700 тисяч у порівняно з Планом гуманітарного реагування 2016 року. А за більш ніж 30 місяців конфлікту люди вичерпали свої заощадження.

План гуманітарного реагування для України на 2017 рік включає 94 проекти, запропоновані 45 організаціями, в тому числі 35 національними та міжнародними неурядовими організаціями та 10 агентствами ООН. Більше 42 млн дол. США необхідно для фінансування проектів захисту, 33,8 млн дол. США – для проектів у сфері житлової та непродовольчої допомоги та 26 млн дол. США – для забезпечення доступу до безпечної питної води та санітарних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-