"Бориспіль" та Маріупольський торговий порт отримали нових керівників

Укрінформ
У четвер, 1 грудня, завершився конкурс на керівників: ДП Міжнародний аеропорт "Бориспіль", ДП "Укрхімтрансаміак" та ДП "Маріупольський морський торговий порт". Комітет з призначень обрав за конкурсом та рекомендував на посаду керівника "Борисполя" - Павла Рябікіна, "Укрхімтрансаімака" - Павла Шебесту, "Маріупольського порту" - Олександра Олійника.

Про це інформує в четвер прес-служба Мінекономрозвитку.

"Наприкінці листопада у парламенті я публічно пообіцяв, що до 2 грудня ми завершимо проведення прозорих конкурсів, і ці підприємства отримають нових керівників. Перед ними (керівниками) стоять важливі завдання - налагодити ефективну роботу держпідприємств. Переконаний, що для цього є усі необхідні передумови", - прокоментував завершення конкурсів перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Павло Рябікін, переможець конкурсу на посаду керівника аеропорту "Бориспіль", має 29 років професійного досвіду, зокрема в авіакомпанії "Експрес Авіа", ТОВ "РК Партнери", ТОВ "РОЦ "Зелений порт". Рябікін також був депутатом України третього скликання, а у 2005-2006 обіймав посаду заступника міністра транспорту та зв’язку України. З 2014 року працює в Київській міській адміністрації, займаючись питаннями інфраструктури та транспортного будівництва.

Павло Шебеста, переможець конкурсу на посаду керівника ДП "Укрхімтрансаміак", має понад 23 роки професійного досвіду, що включають роботу на посаді менеджера у компаніях Johnson & Johnson, Zentiva International, "Сперко Україна". З травня 2015 року Шебеста працює менеджером з розвитку бізнесу в компанії BLOCK Technical AG, Швейцарія.

Олександр Олійник, переможець конкурсу на посаду керівника ДП "Маріупольський морський торговий порт", має 24 роки досвіду роботи на цьому ж підприємстві на посадах інженера, начальника кількох відділів, а також директора порту. З 2009 року - почесний працівник транспорту України.

Всі три керівники були обрані в порядку конкурсного відбору для найбільш важливих держпідприємств, визначеного постановою КМУ від 3 вересня 2008 року № 777. Конкурси проходили у два етапи.

Конкурс на посаду всіх трьох підприємства було оголошено 5 вересня 2016 року. У конкурсі на керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" взяли участь 26 претендентів, ДП "Укрхімтрансаміак" - 32 претенденти, ДП "Маріупольський морський торговий порт" - 6 претендентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-