Чотириденний страк Lufthansa: у неділю скасували лише 35 рейсів

Чотириденний страк Lufthansa: у неділю скасували лише 35 рейсів

Укрінформ
Німецька авіакомпанія Lufthansa скасувала 35 рейсів, запланованих на неділю, 27 листопада.

Під час чотириденного страйку, ініційованого профспілкою пілотів Vereinigung Cockpit, Lufthansa була змушена загалом скасувати майже 2800 рейсів, повідомляє DW.

"За словами речника авіакомпанії, у неділю скасовано 27 вильотів із Франкфурта-на-Майні та 8 - з Мюнхена, з 35-ти скасованих рейсів 19 - міжконтинентальні, повідомляє агентство dpa. У компанії зазначили, що сподіваються повернутися до нормального режиму роботи 28 листопада, оскільки Vereinigung Cockpit не оголосила про ще один день страйку. У профспілці пообіцяли попереджати про страйк за 24 години до його початку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представниця правління авіакомпанії, яка відповідає за питання персоналу, Беттіна Фолькенс закликала профспілку до нових переговорів. "Ми повинні розмовляти", - сказала Фолькенс в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, оприлюдненому 27 листопада. За її словами, профспілка повинна відійти від своєю непохитної позиції, необхідно знайти компромісну формулу, яка влаштує обидві сторони. Вимоги Vereinigung Cockpit щодо збільшення оплати праці пілотів на 22 відсотки за п'ятирічний період з 2012 року Фолькенс вважає неспівмірними, оскільки такого підвищення не було для жодної іншої категорії працівників Lufthansa та в жодній іншій галузі.

Як повідомляв Укрінформ, через страйк пілотів Lufthansa Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 25 листопада скасував 7 із 12 рейсів до Мюнхена та Франкфурта (Німеччина). Також прийнято рішення про скасування 3 ранкових рейсів на суботу, 26 листопада, до Франкфурта та ще 2 до Мюнхена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-