Українським айтішникам спростили «вихід» на закордон

Українським айтішникам спростили «вихід» на закордон

Укрінформ
Підписаний Президентом України Петром Порошенком Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" усуває адміністративні бар'єри для експорту послуг вітчизняними фрілансерами.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ на своїй сторінці у Facebook.

"Документ значно спрощує процедури укладення договорів і фінансову звітність для українських експортерів послуг, переважно це ІТ-фахівці, консультанти, бухгалтери та юристи. А ще документ скасовує валютний контроль для цих операцій", - йдеться в повідомленні.

У МЕРТ зазначають, що Закон має величезне значення для IT-спільноти в Україні, оскільки значно спрощує роботу фрілансерів. Серед іншого, закон передбачає, що експортери послуг зможуть укладати експортні договори не лише в письмовій, а і в електронній формі, а також шляхом прийняття публічної оферти, обміну електронними повідомленнями або шляхом виставлення рахунку (інвойсу). Крім того, закон забороняє банкам вимагати переклад документів на українську мову у разі, якщо вони оформлені англійською. При цьому рахунок (інвойс) визнаватиметься первинним документом, що значно спрощує бухоблік та фінансову звітність. Також скасовується контроль за поверненням валютної виручки у відношенні послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-