Балчун сказав, хто організовує істерики навколо залізничних тарифів

Балчун сказав, хто організовує істерики навколо залізничних тарифів

Укрінформ
Негативну громадську думку та медійні істерики з приводу тарифної політики Укрзалізниці на 2017 рік організовують ті, хто мають надприбутки за рахунок низьких вантажних тарифів і дешевої національної валюти.

Таку думку висловив очільник ДП "Укрзалізниця" Войцех Балчун на своїй сторінці у Facebook

"Час покласти край медійним істерикам. Тема тарифів на перевезення надто серйозна, щоб спекулювати нею, граючи на нервах клієнтів і пасажирів. Політиканство і звичайний лобізм – треба речі називати своїми іменами. Можна було б показувати на тих, хто отримує надприбутки за рахунок низьких вантажних тарифів і дешевої національної валюти і намагається формувати негативну громадську думку про нашу тарифну політику на 2017 рік", - написав він. 

При цьому, на думку Балчуна, найкращий спосіб покласти край подібним спекуляціям - провести відкриту дискусію з цього приводу.

"Краще покласти на стіл прозорі і переконливі аргументи. Тому пропоную провести відкриту дискусію у рамках, наприклад, парламентського Комітету з питань транспорту. Зберемо представників наших стратегічних клієнтів, Міністерства інфраструктури, депутатів, експертів. Запросимо журналістів, організуємо пряму трансляцію. Кожен представить свої міркування", - запропонував він. 

На думку очільника Укрзалізниці, доречною така дискусія була би наступного тижня на Дарницькому вагоноремонтному заводі, під час здачі десятків нових вагонів: "Якраз буде можливість пересвідчитись, куди ми витрачаємо сьогодні гроші Укрзалізниці і куди мають піти кошти від підвищення тарифів".

Він також підкреслив, що фінансовий план Укрзалізниці був одностайно підтриманий міжнародним правлінням підприємства. "Це зроблено після глибокого аналізу ситуації в нашій фірмі, після оцінки її сильних і слабких сторін, того, що відбувалось протягом останніх років, і того, що належить зробити найближчими роками", - наголосив Балчун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-