Україна вже рік не імпортує газ із Росії - Нафтогаз

Україна вже рік не імпортує газ із Росії - Нафтогаз

Укрінформ
25 листопада минає рік, відколи Україна не імпортує газ з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє "Нафтогаз України".

"Сьогодні рік, відколи ми не імпортуємо газ з боку РФ. Ця дата є знаковою для України, тому що ще три роки тому газ був головним символом політичної та економічної залежності нашої держави від сусідньої країни. З початком військової агресії проти нас подолання цієї залежності стало питанням збереження України як держави", - наголошується у відкритому листі компанії.

У цьому контексті в НАК наголосили, що за три роки боротьби на енергетичному фронті "Нафтогаз" перестав бути тягарем для держбюджету та впевнено стоїть на ногах.

"В Україні формується вільний європейський ринок газу, споживачі вчасно отримують газ та тепло без жодних політичних поступок Росії, а фінансування української оборони вдалося збільшити у декілька разів", - йдеться у листі.

Водночас наголошується, що попереду ще багато роботи із розбудови українського газового ринку, повноцінної інтеграції до енергоринку ЄС, реформування "Нафтогазу", створення незалежного потужного газотранспортного оператора, який працюватиме за світовими правилами тощо.

"Україна довела, що спільно скоординована робота людей, націлених на результат, здатна подолати будь-які перешкоди", - підкреслили у "Нафтогазі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-