Нафта дешевшає через зміцнення долара

Нафта дешевшає через зміцнення долара

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у п'ятницю, потрапивши під тиск сильного долара, однак обсяг торгів невеликий після Дня подяки у США та через небажання багатьох трейдерів відкривати позиції напередодні зустрічі ОПЕК, де має вирішитися питання про обмеження видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на марку Brent торгувалися на рівні $48,57 за барель, опустившись на 43 центи, або 0,88 відсотка, до ціни закриття попередньої сесії. Ціна нафти WTI становила $47,61, зменшившись на 35 центів, або на 0,73 відсотка.

За словами трейдерів, основним чинником, що впливає на ціни, стало зміцнення долара, який у листопаді сягнув максимуму з 2003 року порівняно з кошиком основних валют.

Трейдери спостерігали низьку активність на ринку через свято у США, а також небажання робити великі ставки через невизначеність у питанні планованого обмеження видобутку, що обговорюється ОПЕК.

"Ціни на нафту топчуться на місці... Здається, інвестори просто стоять осторонь і чекають зустрічі ОПЕК у Відні наступного тижня", - цитує агентство Рейтер слова неназваних аналітиків банку ANZ. 

У Відні 30 листопада відбудеться офіційна зустріч ОПЕК. Як очікується, на ній організація має ухвалити остаточне рішення щодо угоди про обмеження свого рівня видобутку нафти. Наприкінці вересня картель на неформальній зустрічі в Алжирі погоджував обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти на добу, однак щодо конкретних лімітів для кожної з країн організації поки що домовленостей немає.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 48,48 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 48,97 долара за барель, що на 3 центи нижче від рівня закриття торгів ($49,00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-