Угорщина дає Україні 50 мільйонів євро на прикордонну інфраструктуру

Угорщина дає Україні 50 мільйонів євро на прикордонну інфраструктуру

Укрінформ
За результатами зустрічі Прем’єр-міністрів України та Угорщини Володимира Гройсмана та Віктора Орбана у четвер представники урядів двох країни підписали низку двосторонніх документів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Так, Володимир Гройсман та Віктор Орбан підписали Рамковий договір між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги та Протокол про наміри щодо всебічного розвитку пунктів пропуску та інфраструктури на державному кордоні між Україною та Угорщиною.

Також у присутності глав урядів України та Угорщини віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон та міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак підписали Угоду між Кабінетом міністрів України і Урядом Угорщини про утримання автодорожніх прикордонних мостів на українсько-угорському державному кордоні.

У свою чергу Надзвичайним і Повноважним Послом України в Угорщині Любов'ю Непоп та Державним секретарем Міністерства людських ресурсів Угорщини Бенцем Рейтварі було підписано Угоду між Міністерством молоді і спорту України і Міністерством людських ресурсів Угорщини про співробітництво у сфері спорту та фізичної культури.

Коментуючи пізніше журналістам результати зустрічі із Прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, Володимир Гройсман зазначив: "Сьогодні ми провели дуже конкретну, дуже довгу дискусію щодо питань і пріоритетних проектів, які маємо спільно реалізувати".

"Ми сьогодні підписали угоди, що передбачають конкретні заходи у різних сферах. Я глибоко переконаний у тому, що ми маємо поглиблювати наші економічні стосунки, збільшувати і розширювати можливості нашої міжнародної торгівлі, а також створення умови щодо якісного інвестування в економіки наших країн. Тут ми є абсолютно відкритими щодо такої співпраці", - підкреслив глава уряду.

За словами Орбана, угоди, що були підписані сьогодні, йдуть на благо як України, так і Угорщини.

"Про сьогоднішню зустріч я можу сказати, що найвизначніші економічні та інфраструктурні програми в житті двох країн були започатковані сьогодні", - наголосив Прем’єр-міністр Угорщини.

Угорщина надає 50 млн євро на те, щоб реалізація цієї програми розпочалася, зазначив він.

Рамковий Договір між Урядом України та Урядом Угорщини про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги укладається з метою створення рамкової програми для фінансового співробітництва, яка зробить можливим надання Угорщиною зв'язаного кредиту допомоги для закупівлі товарів і / або послуг, що походять з Угорщини. Кошти зв’язаного кредиту можуть бути використані лише з метою реалізації інфраструктурних проектів, визначених у додатку до Угоди.

Протокол про наміри щодо всебічного розвитку пунктів пропуску та інфраструктури на державному кордоні між Україною та Угорщиною укладається з метою визначення пріоритетних проектів щодо розвитку системи пунктів пропуску та інфраструктурних сполучень на державному кордоні між Угорщиною та Україною. Документ фіксує домовленість про те, що Угорщина профінансує будівництво об’їзної дороги навколо м. Берегове, а також модернізацію автомобільної дороги між містами Мукачеве та Берегове цільовим кредитом у розмірі 50 мільйонів євро. У протоколі встановлено, що питання, пов’язані з розробкою та фінансуванням транскордонної інфраструктури, будуть погоджені на засіданнях експертних робочих груп.

Угода між Кабінетом Міністрів України і Урядом Угорщини про утримання автодорожніх прикордонних мостів на українсько-угорському державному кордоні покликана забезпечити підтримання на відповідному рівні безперешкодного, міжнародного, двостороннього прикордонного дорожнього сполучення. Положення документа визначають сфери відповідальності сторін щодо утримання прикордонних мостів, законодавчі та фінансові засади відповідних робіт, а також зобов’язання щодо інформування про їх початок.

Угода між Міністерством молоді і спорту України і Міністерством людських ресурсів Угорщини про співробітництво у сфері спорту та фізичної культури націлена зміцнити контакти між органами центральної виконавчої влади, відповідальних за розвиток спорту та фізичної культури. Документ визначає сфери співробітництва та його організаційно-фінансові засади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-