У доларі за 26 Нацбанк винуватить політичну нестабільність

У доларі за 26 Нацбанк винуватить політичну нестабільність

Укрінформ
У Національному банку України вважають, що на міжбанківський валютний ринок цього тижня продовжує тиснути політична нестабільність, а відтак її подальша дестабілізація загрожує розгойдуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України.

Про це йдеться в коментарі заступника голови НБУ Олега Чурія, інформує прес-служба регулятора.

"Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експорту зернових та олії, а ціни на сталь та залізну руду на світових ринках відновили зростання, загострення політичної напруги викликає нервозність на валютному ринку, що нівелює вплив цих сприятливих чинників", - зазначається в повідомленні.

У НБУ наголошують, що курс гривні сьогодні вже перетнув позначку 26 грн/$: "Відтак, подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні і відповідними негативними наслідками для економіки України".

Підкреслюється, що Нацбанк уважно спостерігає за розвитком ситуації на валютному ринку і має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні $15,5 млрд, щоб згладити надмірні коливання обмінного курсу у разі їх подальшого посилення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-