Нафта знову падає в ціні

Нафта знову падає в ціні

Укрінформ
Ціни на нафту впали в понеділок, оскільки аналітики стали сумніватися, що в результаті майбутніх переговорів нафтодобувачів вдасться скоротити надлишок чорного золота.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Експерти вважають, що ціна нафти знову опуститься нижче $50 за барель через переоцінене ралі серпня, коли ціни підскочили на 20 відсотків.

Жовтневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилися на 1,67% - до $50,03 за барель, при цьому раніше вона опускалася до $49,98. Вересневі ф'ючерси на WTI знизилася на 1,51% - до $48,37 за барель.

Аналітики ставлять під сумнів виправданість ралі цін на нафту в серпні, пояснюючи, що велика частина підйому була обумовлена закриттям коротких позицій і передбаченням майбутніх переговорів нафтодобувачів для боротьби з надлишком нафти на ринку.

"Дані про позиції, що вибудовують,  підтверджують нашу точку зору про те, що недавній стрибок цін на нафту має технічний і позиційний, а не фундаментальний характер. Насправді, останні декілька місяців головним чином не було нових покупців", - повідомив банк Morgan Stanley (NYSE:MS).

Відносно майбутніх переговорів про обмеження видобутку чорного золота у банку сказали, що угода "вкрай маловірогідна", пояснюючи це "надмірною кількістю негативних чинників і логістичних перешкод для досягнення значимої угоди".

Члени ОПЕК разом з іншими нафтовидобувними країнами зустрінуться у вересні для обговорення можливого обмеження обсягу нафти, що добувається, для приборкування надлишку чорного золота на ринку. Проте аналітики вважають, що протиріччя між Саудівською Аравією і Іраном зменшують шанси укладення угоди.

Станом на 10:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,86 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,56 долара за барель, що на 2 центи вище за рівень закриття торгів ($50,88).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-