Роллінгс погрожує знизити видобуток нафти через високу ренту

Роллінгс погрожує знизити видобуток нафти через високу ренту

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» нарощуватиме видобуток газу і знижуватиме обсяги видобування нафти, адже рентна ставка на видобуток блакитного палива становить 29%, тоді як на нафту – 45%.

Про це інформує прес-служба ПАТ «Укрнафта» з посиланням на голову правління товариства  Марка Роллінса.

«Враховуючи собівартість, нам вигідніше видобувати газ, ніж нафту. В результаті ми плануємо видобувати більше газу та менше зусиль витрачати на видобуток нафти. З падінням ціни на нафту до мінімумів, що спостерігалися на початку цього року, розробка наших нафтових родовищ є все менш економічно привабливою», - сказав Роллінс.

В Укрнафті переконані, що зниження рентної плати на видобуток газу значно підвищило економічну привабливість видобутку природного газу порівняно з видобутком нафти. Укрнафта на сьогодні платить 45% ренти за видобуток нафти, в той час як рентна плата за газ становить лише 29%.

«Керівництво Укрнафти вже протягом довгого часу намагається в діалозі, з наданням підтверджуючих документів, переконати урядові органи та представників парламенту у важливості зниження ставки ренти на нафту до рівнів більшості нафтовидобувних країн. Укрнафта пропонує систему, при якій ставка рентної плати в Україні підніматиметься та опускатиметься, згідно зі змінами цін на нафту. У запропонованій системі поточна фіксована ставка  45% буде досягнута при ціні на нафту вище 100 доларів США за барель, тобто в разі повернення до того рівня цін, який був на момент встановлення такої рентної плати в серпні 2014 року», - зазначили у компанії.

В Укрнафті наголосили, що доцільно ставку рентної плати за видобуток нафти знизити до 29%, щоб вона відповідала ставці ренти за видобуток газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-