Україна і ФАО підписали

Україна і ФАО підписали "аграрну" угоду

Укрінформ
Україна і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) підписали угоду про співробітництво на 4 роки. Метою угоди є сприяння у покращенні бізнес-клімату, розвитку агропродовольчих ланцюгів, розширенні доступу до ринків та підвищення рівня продовольчої безпеки.

Про це повідомляє прес-служба регіонального відділення ФАО для Європи та Центральної Азії.

"Відповідно до умов підписаної угоди, ФАО працюватиме з Україною з метою сприяння країні у покращенні бізнес-клімату, розвитку агропродовольчих ланцюгів, розширенні доступу до ринків, підвищенні рівня продовольчої безпеки, проведенні земельної реформи, ефективному управлінні природними ресурсами і подоланні наслідків зміни клімату", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди, головним пріоритетним напрямком діяльності є бізнес-клімат та створення стабільної нормативно-правової бази. Цей напрямок охоплює ринкову інтеграцію, розширення доступу до ринків, а також  підтримку сектора насінництва і розвиток потенціалу для боротьби з транскордонними хворобами тварин. Основний упор буде зроблений на розробці нормативно-правової бази для органічного виробництва та сертифікації.

"Україна має високий потенціал для експорту органічної продукції через наявність родючого грунту. Але поки що кількість українських селянських господарств, сертифікованих відповідно до стандартів і норм, дійсних для органічного землеробства в країнах ЄС, залишається низькою", - сказав заступник Регіонального Представника ФАО і координатор регіональних стратегічних програм Раймунд Йеле.

У рамках другого пріоритетного напрямку - земельна реформа і продовольча безпека - ФАО підтримає ініціативу консолідації земель України. Однією з цілей є підтримка дрібних землевласників у придбанні ними краще облаштованих ферм з невеликими наділами землі, що дозволяють підвищити їх конкурентоздатність.

Третьою пріоритетною областю стане розвиток агропродовольчих ланцюгів і вихід на міжнародні ринки - це та сфера, в якій буде враховано поступове збільшення обсягу торгівлі сільськогосподарськими і продовольчими товарами.

Четвертий пріоритетний напрямок, позначений в угоді, це довкілля і раціональне використання природних ресурсів. Цей пункт включає: земельні, водні, лісові, рибні й генетичні ресурси, а також біорізноманітність.

Програма ФАО-Україна 2016-2019 була підготовлена у співпраці з Міністерством аграрної політики і продовольства України, співробітниками ряду інших міністерств, представниками професійних бізнес-асоціацій, наукової спільноти і громадянського суспільства. Ця програма доповнює і підтримує програму "Стратегія розвитку сільського господарства і сільських територій 2015-2020" для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-