Азербайджан пропонує транспортні коридори для товарів з України

Азербайджан пропонує транспортні коридори для товарів з України

Укрінформ
Президент Азербайджану Ільхам Алієв пропонує українським компаніям скористатися транспортними можливостями, які створює ця країна на різних напрямках.

Про це він заявив на спільному брифінгу в рамках офіційного візиту до Азербайджану Президента України Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми реалізували перший тестовий проект - певний обсяг товарів було направлено через Азербайджан з України у східному напрямку. Ми вважаємо, що мусимо ще більше уваги привернути до цього проекту, тому що тарифи повинні бути цікавими і привабливими для клієнтів, щоб товари могли рухатися у обох напрямках", - сказав Алієв.

Він розповів, що поінформував Президента України про те, що найближчим часом Азербайджан здасть  в експлуатацію залізничну гілку Баку-Тбілісі-Карс (транспортный коридор, який з'єднає залізнічні мережі Азербайджану, Грузії та Туреччини, орієнтовний час завершення будівництва - кінець 2017 року - Ред.)

"Це є відновленням стародавнього Шовкового шляху, і тут відкриваються нові можливості для українських компаній. Водночас Азербайджан з партнерами зацікавлений у реалізації і робить усе можливе для створення коридору північ-південь, і Україна може скористатися цими можливостями", - зазначив Президент Азербайджану.

На його переконання, Україна та Азербайджан мають дуже великі можливості співпраці у транспортному секторі, створенні спільних промислових комлексів та військово-технічній промисловості.

Підсумовуючи, Алієв зазначив, що дуже задоволений результатами переговорів з Президентом України.

"Вони були змістовними і дуже конкретними, кожен конкретний проект був обговорений нашими делегаціями", - поінформував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-