Укргазвидобування подало позов до ДФС

Укргазвидобування подало позов до ДФС

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» звернулося з позовами до органів ДФС України про визнання протиправними та скасування рішень про опис майна у податкову заставу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"ПАТ «Укргазвидобування» звернулося з позовами до органів ДФС України (Лозівська ОДПІ, Богодухівська ОДПІ, Південна ОДПІ) про визнання протиправними та скасування рішень про опис майна у податкову заставу. Наразі, готується до подання ще 4 аналогічні позови до Гадяцької ОДПІ, Карлівської ОДПІ, Миргородської ОДПІ та Полтавської МДПІ", - зазначають в Укргазвидобуванні.

Як повідомлялося раніше, на адресу ПАТ «Укргазвидобування» від податкових органів надходять рішення про опис майна товариства, як учасника договорів про спільну діяльність, у зв’язку з наявністю податкового боргу у межах цих договорів. На сьогодні, сума опису збільшилась до 1 млрд 802 млн грн.

Як зазначила директор з правових питань ПАТ «Укргазвидобування» Олена Кобець, на думку компанії, рішення органів ДФС України про опис майна ПАТ «Укргазвидобування» у податкову заставу прийняті з порушенням норм Податкового кодексу України, у зв’язку з чим вони підлягають скасуванню. Товариство, починаючи з листопада 2015 року, неодноразово зверталось до органів ДФС з клопотаннями про надання інформації щодо наявності у Операторів СД податкового боргу. При цьому, інформації про наявність несплачених Операторами грошових зобов’язань та виникнення і накопичення податкового боргу від органів ДФС не надходило. Наявні приклади, коли орган ДФС відмовлялися надавати інформацію щодо наявності у оператора СД податкового боргу, посилаючись на право платника (оператора СД) на нерозголошення відомостей про нього без його письмової згоди.

Інформація щодо наявності податкового боргу в сумі 1,8 млрд грн була надана Товариству органами ДФС лише в червні 2016 року одночасно з рішеннями про опис майна "Укргазвидобування" в податкову заставу за зобов’язаннями операторів СД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-