Україна готується відповісти Росії дзеркальними транзитними санкціями

Україна готується відповісти Росії дзеркальними транзитними санкціями

Укрінформ
Україна запровадить дзеркальні санкції проти Росії через введення президентом РФ додаткових обмежень на транзит українських товарів.

Про це сказав перший віце-прем'єр міністр України Степан Кубів під час Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перш за все ми внесемо дзеркальні санкції проти дій РФ щодо товарів українського походження і щодо транзиту, який проходить в інші країни. Це абсолютно чітка позиція, яка відповідає міжнародному праву, СОТ і ЄС. Друге: ми піднімемо дзеркально митний збір на російські товари, які ввозяться в Україну. Все це запрацює коли, відповідно, указ Президента набере чинності", - сказав Кубів.

Нагадаємо, напередодні було оприлюднено указ Путіна від 1 липня 2016 року, який вносить зміни до його указу від 1 січня 2016 року №1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

Цим указом запроваджуються додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України зокрема.

Запроваджені раніше обмеження щодо транзиту товарів до Республіки Казахстан поширюються тепер і на транзит до Киргизької Республіки, зокрема, введено повну заборону транзиту товарів "під ембарго" (відповідно до затвердженого списку та на які в РФ застосовуються ставки ввізних митних зборів).

У цьому зв'язку Міністерство економічного розвитку і торгівлі України допускає повне припинення транзиту товарів з України територією Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-