РФ посилила заборону на транзит українських товарів

РФ посилила заборону на транзит українських товарів

Укрінформ
Оприлюднено указ президента Росії Володимира Путіна, яким запроваджені додаткові обмеження щодо транзиту товарів з України

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За інформацією відомства, з 3 липня 2016 р. було оприлюднено указ президента РФ від 01.07.2016 №319, який вносить зміни до указу від 01 січня 2016 року №1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

Указ розширює обмеження транзиту до Республіки Казахастан і на транзит до Киргизської Республіки.

Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів "під ембарго".

"Вказані зміни тимчасово можуть викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ, не лише до Республіки Казахстану, Киргизької Республіки, але й до третіх країн", – йдеться у повідомленні.

У МЕРТ України наголошують, що "запровадження Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим та очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії". 

Раніше, у квітні цього року, Росія повністю блокувала транзитукраїнських вантажів через свою територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-