Вагони спотикання: лісівники кажуть про збитки на 15 млн від дій митників

Вагони спотикання: лісівники кажуть про збитки на 15 млн від дій митників

Укрінформ
Держлісагентство звинувачує закарпатських митників у нанесенні державі збитків на 15 млн грн у зв'язку із затриманням 182 вагонів з лісом на пунктах пропуску. Митники ж заявляють, що під виглядом дров намагаються експортувати ділову деревину.

Як заявили у прес-службі Закарпатської митниці ДФС, вони завадили незаконному експорту. 

"У Закарпатській митниці ДФС наголошують, що й надалі робитимуть все, щоб не допустити незаконний експорт лісу з України. Адже під виглядом дров за кордон робиться спроба вивезти й ділову деревину на незаконних підставах", - йдеться у повідомленні. 

Тим часом у Держлісагенстві стверджують, що незаконні дії працівників Закарпатської митниці нанесли значні збитки державним підприємствам, які входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. 

"Станом на 1 липня збитки від незаконних дій на Закарпатській митниці вже становили близько 15 млн грн. Це сума за простій вагонів і штрафні санкції за несвоєчасну поставку продукції. Варто зазначити, що такі проблеми у державних підприємств виникли тільки на кордоні в Закарпатській області. На затриману лісопродукцію є всі необхідні сертифікати, а товар вже пройшов митне оформлення на митницях ДФС у Київській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Хмельницькій, Чернігівській та Тернопільській областях", - кажуть лісівники.

Варто зазначити, що затримані наразі на Закарпатті 182 вагони з лісом не випускають через розпорядження голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, яким забороняється вивезення за кордон лісоматеріалів, довших за 1 м. 

Водночас Митний кодекс України не обмежує розмір паливної деревини, яку експортують з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-