Уряд офіційно назвав умови приватизації ОПЗ

Уряд офіційно назвав умови приватизації ОПЗ

Укрінформ
Кабінет Міністрів розмістив на урядовому порталі розпорядження про затвердження умов приватизації "Одеського припортового заводу".

Як повідомили Укрінформу в прес-службі Фонду державного майна, розпорядження №386 про затвердження умов продажу пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод", яке було погоджено під час засідання Кабміну 18 травня.

Крім того, уряд своїм розпорядженням від 1 червня № 391-р вніс технічну правку до пункту 1 вищевказаного розпорядження, якою збільшив номінальну вартість державного пакету акцій (99,567%), "замінивши в абзаці другому цифру "792083,903" цифрою "795083,903".

Умови конкурсу розроблено за результатами обговорення на засіданні конкурсної комісії, до складу якої входять представники ПАТ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Одеської ОДА, Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації, Служби безпеки, Національної поліції України та Южненської міської ради Одеської області, а також представники профспілкового комітету ПАТ.

Згідно з цими умовами, у конкурсі мають право брати участь особи, які можуть бути покупцями об’єктів приватизації згідно із статтею 8 закону України "Про приватизацію державного майна". Потенційні покупці-юридичні особи зобов'язані подати ФДМУ документ про розподіл статутного капіталу серед учасників, а також інформацію про фінансово-майновий стан. Потенційні покупці-фізичні особи повинні надати довідку з органу доходів і зборів про подану податкову декларацію.

Разом із заявою на конкурс його потенційними учасниками також подається інформація про потенційних покупців об’єктів приватизації або осіб, в інтересах яких придбаваються державні об’єкти, їх засновників, учасників, у тому числі фізичних осіб – кінцевих бенефіціарних власників (контролерів).

До участі в конкурсі не допускаються юридичні особи, власником більш як 25% акцій (часток, паїв) яких є держава Україна, а також державні господарські об’єднання, холдингові компанії, акціонерні товариства (компанії), їх дочірні компанії та підприємства, органи державної влади, працівники державних органів приватизації, особи, зареєстровані в офшорній зоні чи країнах, включених FATF до "чорного" списку.

Крім того, не допускаються юридичні та фізичні особи, що перебувають під санкціями або зареєстровані в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором, та пов’язані з ними особи.

"Конкурсна комісія з приватизації "ОПЗ" визначила стартову ціну в сумі 13 млрд 175 млн грн та умови продажу заводу, які тепер затвердив КМУ. Крім того, за дорученням Прем’єр-міністра та за результатами наради робочої групи, було вирішено, що конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу державного пакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" відбудеться лише у випадку наявності не менше двох учасників, при цьому один з них повинен бути нерезидентом", – зазначив у цьому зв'язку голова ФДМУ Ігор Білоус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-