Білоус розповів про претендентів на купівлю ОПЗ

Білоус розповів про претендентів на купівлю ОПЗ

Укрінформ
На сьогодні є п'ять потенційних покупців Одеського припортового заводу і ще стільки ж інвесторів поки вирішують, чи вступати їм у ці торги чи ні.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив глава Фонду держмайна Ігор Білоус.

За його словами, усі зацікавлені особи раніше або торгували із заводом, або обслуговували його.

"На цей час усі зацікавлені особи знають цей завод дуже добре. Вони або торгували з ним, або обслуговували його. У будь-якому разі для них це знайомий об'єкт. Але я впевнений, що будуть і нові учасники. Наприклад, є арабська компанія, яка має свій газ, свої заводи і мільярди для інвестицій. Вони цікавляться ОПЗ", - повідомив Білоус.

За його словами, деякі потенційні учасники вже надіслали листи, що братимуть участь у торгах, і підписали договір про конфіденційність.

Також Білоус повідомив, що паралельно створено кваліфікаційну комісію, яка збиратиме документацію про потенційних покупців і вирішуватиме, допускати їх до торгів чи ні.

"До кваліфікаційної комісії входять представники Фонду держмайна. Також залучатимемо СБУ, Держфінмоніторинг, АМКУ. Будуть і спостерігачі від міжнародних організацій. Ми вже розмовляли з ЄБРР, МВФ і Світовим банком — вони, швидше за все, делегують представництво якійсь з міжнародних компаній", - розповів голова Фонду держмайна.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив умови конкурсу з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" зі стартовою ціною на рівні 13 млрд 175 млн грн. Рішення уряду було прийнято за винятком одного голосу.

Конкурс із продажу Одеського припортового заводу вже проходив у вересні 2009 року. Його виграла пов'язана з Ігорем Коломойським компанія "Нортіма", запропонувавши 5 млрд грн (близько 600 млн доларів). Однак українська влада скасувала його підсумки, вважаючи ціну заниженою і звинувативши учасників конкурсу у змові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-