Вільна торгівля з Канадою вже дає результат - посол

Вільна торгівля з Канадою вже дає результат - посол

Укрінформ
Після ратифікації Угоди про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною підприємці обох країн почали жваво цікавитися можливостями взаємних інвестицій.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко

«Усі бюрократичні процедури щодо остаточного ухвалення документа мають бути завершені до кінця 2016 року, тож український бізнес почав жваво цікавитися, як виходити на канадський ринок. Збільшився інтерес і з боку канадських компаній», - сказав Шевченко.

За його словами, набрання чинності Угодою про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною створить багато нових незвичних ринків для українських підприємців. «Переконаний, що після запуску зони вільної торгівлі на нас чекатиме багато сюрпризів - ми побачимо нові, абсолютно неочікувані ринки для наших підприємців», - зазначив посол.

Він додав, що навіть без зони вільної торгівлі в деяких сферах Україна вже демонструє феноменальний успіх на канадському ринку. «Уже сьогодні десятки, якщо не сотні канадських компаній замовляють в Україні програмне забезпечення. Є і цікаві, несподівані парадокси: наприклад, Україна імпортує канадську телятину та свинину, водночас сама експортує сюди індичку», - розповів дипломат.

Шевченко також наголосив, що основною метою Угоди є «максимальна користь для малого і середнього бізнесу, який раніше не міг наважитися вийти на канадський ринок»

Як повідомлялося, Угода про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною була ратифікована у липні минулого року під час візиту тогочасного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка до Оттави. Відтоді документ проходив процедуру перекладу, а також лінгвістичної та юридичної вичитки. Підписання Угоди планується влітку цього року, а набрання чинності - на початку наступного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-