Канада продовжуватиме тиск на Росію, щоб повернути Україні Крим

Канада продовжуватиме тиск на Росію, щоб повернути Україні Крим

Укрінформ
Канада разом із міжнародною спільнотою підтримуватиме Україну у боротьбі за повернення Криму.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада разом із міжнародними партнерами підтримує Україну. Ми продовжуватимемо разом із партнерами тиснути на Росію, аби примусити її дотримуватися міжнародних зобов’язань щодо поваги до прав людини і українського суверенітету та територіальної цілісності», - сказав Діон.

Він наголосив, що російське вторгнення та незаконна анексія Криму призвели до масових порушень прав людини на півострові. «Російська окупація та агресія призвели до порушень прав людини, у тому числі до незаконного захоплення власності, утисків та обмежень свободи слова і зібрань. Самопроголошена «влада» використовує силу та залякування, аби створити атмосферу нетерпимості, коли мешканці, які висловлюють погляди, що суперечать російським, стикаються з дискримінацією та переслідуванням»,  - наголосив міністр закордонних справ Канади.

Він додав, що Канада «глибоко стурбована» цією ситуацією. «Росія демонструє відверту зневагу до міжнародного права, у тому числі до Європейської конвенції про права людини. Дії Росії продовжують підривати мир та безпеку в регіоні», - підсумував очільник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, що рік тому, 16 березня 2014 року, за присутності великої кількості російських військових у Криму пройшло опитування громадської думки, на якому мешканці нібито висловилися за приєднання до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-