У Гонтаревої планують дати бюджету більше 38 мільярдів

У Гонтаревої планують дати бюджету більше 38 мільярдів

Укрінформ
Національний банк України планує перерахувати протягом 2016 року до Державного бюджету прибуток у розмірі 38,164 млрд гривень

Про це інформує прес-служба НБУ

"Національний банк України планує перерахувати протягом 2016 року до Державного бюджету України прибуток у розмірі 38,164 млрд гривень, відповідно до результатів Консолідованої фінансової звітності за 2015 рік, який має бути затверджений Радою центрального банку. Це на 164 млн гривень більше, ніж було заплановано в Державному бюджеті на поточний рік", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до консолідованого фінансового звіту за 2015 рік, фінансовий результат НБУ в 2015 році становив 81,4 млрд грн. Прибуток до розподілу - 54,2 млрд гривень.

Як пояснюють у Нацбанку, після затвердження Консолідованого фінансового звіту Радою Національного банку одна частина цього прибутку обсягом 16 млрд гривень буде спрямована на збільшення загальних резервів Національного банку, інша частина обсягом 38,164 млрд гривень буде перерахована до Державного бюджету України.

Чисті доходи Національного банку у 2015 році рік становили 85,2 млрд гривень. Основним джерелом доходів регулятора стали проценти за цінними паперами України. Другим за важливістю джерелом процентних доходів були проценти за отримані банками кредити в НБУ на підтримку ліквідності та стабілізаційні кредити. Водночас Національний банк ніс витрати на сплату процентів за депозитними сертифікатами НБУ. В результаті чистий процентний дохід НБУ після вирахування резервів становив 43,2 млрд гривень.

Витрати Національного банку (без урахування процентних і комісійних витрат) становили 3,9 млрд гривень. Ці кошти були використані на утримання персоналу; на виготовлення банкнот та монет; адміністративно-господарські витрати.

Нагадаємо, згідно зі ст. 5 нової редакції закону України "Про Національний банк України" фінансова звітність НБУ складається відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності і затверджується Радою Національного банку.

Рада НБУ ще не сформована Президентом та Верховною радою України, повноваження її попереднього складу закінчилися 10 вересня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-