НБУ - банкам: санкції

НБУ - банкам: санкції "списку Савченко" мають запрацювати

Укрінформ
Нацбанк України прийняв постанову, згідно з якою банки мають забезпечити застосування санкції до осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Національний банк України постановою №276 забезпечив застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Відповідний перелік осіб був визначений у рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року та введений в дію указом Президента України від 29 березня 2016 року № 121/2016", - йдеться в повідомленні.

Регулятор зобов'язав банки у триденний строк із набрання чинності постанови надати відомості про наявність банківських рахунків та залишки коштів на них 84 фізичних осіб, зазначених у додатках до зазначеного рішення РНБО. Банки мають щомісяця надавати НБУ інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в санкційному списку, до яких застосовані певні види санкцій, та на користь таких осіб.

У НБУ наголошують, що види обмежувальних заходів чітко прописані у рішенні Ради національної безпеки і оборони України окремо до кожної особи. Серед осіб, до яких застосовані санкції, співробітники правоохоронних органів Російської Федерації: судді, слідчі, прокурори тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-