США почали постачання газу до Європи

США почали постачання газу до Європи

Укрінформ
Сполучені Штати відправили перший LNG-танкер, наповнений природним газом, до Португалії, що створює серйозні умови для можливого перерозподілу ринку блакитного палива в Європі.

Про це пише в четвер американська газета The Wall Street Journal.

"Танкер з Луїзіани, заправлений природним газом зі США, перебуває на шляху до Португалії, це перша поставка в межах торговельних відносин, що може сколихнути європейський ринок", - зазначається в публікації.

Йдеться про 970-метровий танкер Creole Spirit, який перевозить зріджений природний газ. Як очікується, перша партія прибуде до місця призначення 26 квітня, зазначає видання з посиланням на джерела, обізнані в ситуації.

Американський газ поступить на переповнений ринок Європи, де довгий час домінувала Росія. За прогнозами аналітиків, надходження блакитного палива зі США може спровокувати цінову війну, що призведе до зниження вартості для споживачів.

"Це початок цінової війни між американськими LNG та трубопровідним газом", - цитує видання аналітика Тьєррі Броса.

США почали продавати газ за кордон в лютому, ознаменувавши появу нового великого експортера, зазначає газета. Після тривалих зусиль перша партія була відправлена в Бразилію, наступні попрямували в Азію.

"Зараз португальська енергетична компанія Galp Energia оплатила перше відправлення в Європу", - інформує видання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-