Банк

Банк "Родовід" виводять з ринку

Укрінформ
Міністерство фінансів та Національний банк ухвалили рішення про виведення "Родовід банку" з ринку.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Правління НБУ за погодженням з Міністерством фінансів ухвалило рішення про визнання неплатоспроможним ПАТ "Родовід Банк" та передачу його до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в Мінфіні, це рішення прийняте на виконання Стратегії розвитку державних банків, що було ухвалено Кабінетом Міністрів 11 лютого 2016 року.

ПАТ "Родовід банк" було капіталізовано державою у 2009 році, у 2011 році йому було надано статус санаційного банку. Однак за 7 років перебування у власності держави банку не вдалося ані врегулювати питання проблемних активів, ані розвинути санаційну модель, яка була б успішною, а існування "Родовід банку" як окремого банку без надання підтримки державою - можливою.

Таким чином, з метою раціонального підходу до використання державної власності та коштів бюджету, було ухвалене рішення про виведення цього банку з ринку.

АТ «Родовід Банк» постраждав від фінансової кризи, втративши ліквідність та здатність обслуговувати клієнтів. У березні 2009 року в банк була введена тимчасова адміністрація. В 2009 року уряд прийняв рішення про капіталізацію банку державою та збільшив капітал банку на 8,4 млрд грн. Ще 3,95 млрд грн банк отримав від держави у 2011 році. В результаті збільшення капіталу частка держави в АТ "Родовід Банк" склала 99,9%. Тобто за період з 2009 по 2011 роки АТ «Родовід Банк» у зв’язку з необхідністю стабілізації банківської системи України і захисту інтересів вкладників, був капіталізований державою на загальну суму 12,35 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-