Мексика повертає Україні унікальне судно Чорноморнафтогазу

Мексика повертає Україні унікальне судно Чорноморнафтогазу

Укрінформ
В Мексиці вирішили повернути Україні унікальне судно компанії "Чорноморнафтогаз" із Криму, інше майно якої захопила після окупації півострова Росія.

Про це із посиланням на повідомлення "Нафтогазу" інформує Радіо Свобода.

"Рішення щодо судна "Титан-2" стало першим наразі офіційним визнанням уповноваженого органу іншої країни права власності компанії "Чорноморнафтогаз", перереєстрованої в Києві у 2014 році після окупації Криму Росією, на майно цієї компанії", - йдеться у публікації.

Це судно ще з 2003 року було в так званому бербоут-чартері (оренді без екіпажу і спорядження) в іноземної компанії й останнім часом було в субфрахті в компанії з Мексики, яка збанкрутувала, після чого судно арештувала мексиканська фінансова прокуратура.

Зняти арешт стало можливо завдяки спільним зусиллям "Нафтогазу України", "Чорноморнафтогазу" та посольства України в Мексиці і залученню мексиканських радників, які мають досвід у звільненні морських суден.

Краново-монтажне судно "Титан-2" є унікальним і розраховане на виконання специфічних виробничих завдань – монтаж-демонтаж плавучих бурових платформ та їхнє обслуговування, мовиться в повідомленні. Щоправда, наразі після урагану воно перебуває біля берегів Мексики на мілині в пошкодженому стані. "Рішення щодо подальшого використання "Титану-2" має бути ухвалене урядом України. Відповідні пропозиції "Нафтогаз" надіслав до Міністерства економічного розвитку і торгівлі", – повідомили в компанії.

За оцінками, після окупації українського Криму Росія незаконно захопила там майна українських власників на суму в понад $1 млрд. Україна ще восени 2015 року оцінювала свої загальні збитки внаслідок окупації Криму Росією в 1,2 трильйона гривень (тоді це було понад $55 млрд) і заявляла, що має намір збільшити цю суму як мінімум удвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-