Нафтогаз повідомив РФ про спір щодо активів у Криму

Нафтогаз повідомив РФ про спір щодо активів у Криму

Укрінформ
Російській Федерації було вручене офіційне письмове повідомлення НАК "Нафтогаз України" про інвестиційний спір в рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між РФ та Україною.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Цей спір викликаний незаконним захопленням Російською Федерацією інвестицій групи "Нафтогаз" на території Криму", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до умов угоди, "Нафтогаз" надіслав офіційний запит щодо проведення консультацій та переговорів з представниками Російської Федерації з метою вирішення спору. В разі, якщо спір не буде розв’язано шляхом переговорів, "Нафтогаз" має намір передати його на розгляд арбітражу.

Раніше повідомлялося, що тільки за 2014 рік компанія зазнала збитку від припиненої діяльності в Криму на суму 13,8 млрд грн, вартість втрачених активів на півострові становить 15,7 млрд грн. Ці суми підтверджено висновками міжнародних аудиторів.

Нагадаємо, "Нафтогаз" втратив у Криму на шельфі 15 родовищ нафти і газу, 3 перспективні площі покладів нафти і газу, Глібовське підземне газосховище, більш ніж 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільні станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні: "Петро Годованець" і "Незалежність", а також багато інших об'єктів виробничої інфраструктури.

Крім того, немає можливості вести розробку родовищ, запаси яких становлять близько 50 млрд куб м газу, 3,5 млн тонн нафти і 1 млн тонн газоконденсату.

ЄСПЛ вже розглядає позов Мін'юсту України проти Росії з приводу окупації Криму. У позові заявлено про збитки, завдані, зокрема, 4 тисячам суб'єктам господарської діяльності, серед них і кримська дочка "Нафтогазу" - "Чорноморнафтогаз".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-