Яценюк: Альтернативи співпраці з МВФ немає. Хто б не був прем'єром

Яценюк: Альтернативи співпраці з МВФ немає. Хто б не був прем'єром

Укрінформ
Співпраця з міжнародними фінансовими організаціями, особливо з Міжнародним валютним фондом, є безальтернативною для України, незалежно від складу уряду.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив у ході звіту Кабінету міністрів у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хто би не був Прем'єром і який би уряд не був, іншого варіанту, ніж продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями і, в першу чергу - з Міжнародним валютним фондом, не існує", - наголосив він.

Яценюк також підкреслив, що співпраця з МВФ та Світовим банком є основою стабільності банківської системи в Україні.

"Щоб банківський сектор був стабільний, нам треба продовжувати програму (співробітництва - ред.) з нашими західними партнерами - МВФ та Світовим банком. Для того щоб бізнес розвивався, треба давати дешеві і довгі кредити для української економіки, а це можливо тоді, коли ми виконаємо цільовий показник інфляції у 12%", - зазначив він.

Прем'єр нагадав, "чим нижча інфляція, тим нижчі (кредитні - ред.) ставки в реальному секторі економіки", а це можливо лише тоді, коли в країні проводяться структурні реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-