Україна зможе модернізувати отримані від США

Україна зможе модернізувати отримані від США "Хамві"

Укрінформ
ДП "СпецТехноЕкспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", підписало контракт з компанією Textron Systems (США) щодо постачання в Україну 3 модернізованих згідно з програмою SCTV бронеавтомобілів HMMWVs ("Хамві"), а також патент на модернізацію раніше поставлених бронемашин.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Державного госпрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства "Спецтехноекспорт" ДГЗП "СпецТехноЕкспорт".

"Контракт передбачає виробництво та поставку в Україну трьох "високо захищених бойових тактичних автомобілів", а також можливість використання запатентованих технологій Textron Systems для самостійної модернізації автомобілів "Хамві" на підприємствах ДК "Укроборонпром", - йдеться у повідомленні.

Програма модернізації SCTV передбачає встановлення повністю броньованої моноблокової капсули з V-подібним днищем, що серед доступних на сьогодні технологій забезпечує найвищий рівень захисту екіпажу в автомобілях цього класу. Крім того, модернізація двигуна та удосконалення підвіски забезпечують високу продуктивність і мобільність бронеавтомобіля.

"Ми раді працювати з концерном "Укроборонпром" над модернізацією українських "Хамві" до рівня SCTV - високо-захищених бойових тактичних автомобілів. Ця можливість стане важливою віхою для компанії Textron Systems та України. Жодна інша американська оборонна компанія не співпрацювала з оборонною індустрією України у такому форматі, і ми пишаємося мати можливість розпочати це партнерство", - сказав регіональний директор з бізнес-операцій Textron Systems в Європі та Африці Беар Мідкіфф.

Зі свого боку заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності ДК "Укроборонпром" Денис Гурак зазначив, що програма модернізації SCTV значно покращить технічні характеристики і живучість українських "Хамві", а також підвищить рівень захисту екіпажів. "Оновлена техніка матиме посилене шасі і підвищений рівень захисту від ураження боєприпасами та осколками, що відповідатиме класифікації MRAP - типу бронеавтомобілів, захищених від підриву та атак із засад", - заявив він.

Зазначається, що використання запатентованих технологій компанії Textron Systems дозволяє використовувати модернізовані за програмою SCTV бронеавтомобілі для виконання різноманітних завдань, зокрема, здійснення вогневої підтримки, командування і управління, розвідки, інженерного забезпечення та мобільної передислокації військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-