Міноборони назвало вартість розмитнення

Міноборони назвало вартість розмитнення "Хаммерів"

Укрінформ
Максимальна вартість розмитнення одного бронеавтомобіля "Хаммер", що США передали Збройним силам України, становила 4,8 тис. грн.

Про це інформує прес-служба Міноборони.

"Українська сторона заплатила за розмитнення 130 машин, наданих їй в рамках допомоги США - 578 тисяч грн з ПДВ, тобто за курсом валют 200 $ США за одну машину, що менше середньостатистичного показника митного оформлення автомобілів Європейського Союзу. Вартість 100 автомобілів типу HMMWV "Хаммер" (М998), які надійшли в порт Одеси становили 4 400 00,00 $ США. Розмитнення цих авто коштує 480 тисяч гривень, тобто 4 тисячі 800 грн, за одну машину", - зазначили у відомстві.

Вартість 30 броньованих автомобілів типу HMMWV "Хаммер" (М1114), які надійшли до Міжнародного аеропорту "Бориспіль", становила 1 664 343, 98 $ США. Вартість логістичних послуг за митне оформлення автомобілів - 98 тисяч гривень, тобто 3 267 грн за одну машину.

Нагадаємо, що відповідно до програми ФМФ (FMF — Foreign Military financing) - фінансування надання військової техніки, майна та послуг США іноземним державам у 2015 році до України було здійснено поставку двох партій автомобілів типу HMMWV "Хаммер". Відповідно до умов контрактів та програми ФМФ, США надали вказані автомобілі на безоплатній основі. Міністерство оборони України сплатило грошові кошти за надання логістичних послуг при здійсненні процедур митного оформлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-