Укроборонпром збільшить виробництво високотехнологічних радарів

Укроборонпром збільшить виробництво високотехнологічних радарів

Укрінформ
У 2016 році Укроборонпром зосередиться на серійному виробництві новітніх високотехнологічних радарів для задоволення внутрішніх потреб і постачання на експорт.

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню Delo.UA розповів директор державного підприємства ДГЗП «Спецтехноекспорт» Павло Барбул, інформує прес-служба Укроборонпрому.

За його словами, зараз ДК «Укроборонпром» працює над відновленням потенціалу в галузі виробництва контрбатарейних радарів і модернізованих станцій радіотехнічної розвідки «Кольчуга» для Збройних Сил України. Для початку серійного виробництва новітніх розробок у цій галузі потрібен певний час, щоб підтвердити технічні характеристики зразків, які повноцінно виконуватимуть свої функції на рівні з уже відомими в Україні американськими контрбатарейними радіолокаційними станціями TPQ-36.

Серед пріоритетних напрямків роботи – реанімація виробництва комплексу дальньої радіотехнічної розвідки. Директор «Спецтехноекспорту» запевнив, що можливості українського оборонно-промислового комплексу дозволяють реалізувати ці плани.

Барбул повідомив, що «Спецтехноекспорт» активно бере участь у тендерах на постачання низці країн високотехнологічних надсучасних радіолокаційних станцій. За 2015 рік державне підприємство поставило радіолокаційні станції двом країнам.

«Йдеться про дуже дорогі високотехнологічні системи повітряного спостереження вартістю в кілька мільйонів доларів. В Індонезії ми конкуруємо у цій сфері з відомими світовими лідерами ринку, такими як Thales, Lockheed Martin», – пояснив Барбул.

Державне підприємство «Спецтехноекспорт» - одна із найбільших компаній-спецекспортерів України у складі ДК «Укроборонпром». Вона спеціалізується на експорті та імпорті новітньої зброї, військової продукції і технологій, а також техніки спеціального призначення. «Спецтехноекспорт» тісно співпрацює з вітчизняними підприємствами, науково-дослідними центрами, конструкторськими бюро, а також державними та приватними компаніями з більш ніж 30 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-