"Укроборонпром" готовий замінити радянську техніку

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" чекає замовлень від Міністерства оборони на нову бойову техніки. Українські виробники готові до серійного виробництва військової техніки.

Про це розповів журналістам в Харкові генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досить їздити на радянській техніці. Треба, щоб Збройні Сили почали системно замовляти нову техніку і нові розробки. У 2015 році Міністерство оборони, зокрема, не прийняло на озброєння створений в харківському ДП "Конструкторське бюро ім. Морозова" броньований автомобіль "Дозор Б". Водночас, подібно до танка Т-34, наш "Дозор" створено в рекордні терміни: у лютому виготовлено дослідний зразок, а у вересні він вже переданий на державні випробування і пройшов їх успішно. Десять одиниць цієї машини зараз на стапелях Львівського бронетанкового заводу, чекаємо рішення генералів про прийняття на озброєння і замовлення на серію", - зазначив Романов.

За його словами, "якщо МО не може сформувати держзамовлення, потрібно дати оборонним підприємствам працювати з іноземними партнерами".

"Валютною виручкою ми б'ємо по ворогу і вибиваємо з ринків збуту наших конкурентів", - додав Романов.

Відповідаючи на запитання журналістів про проблему імпортозаміщення при виробництві бойових машин, Романов сказав: "Мова йде тільки про заміщення російських деталей і вузлів. У цьому плані ми готові працювати з виробниками Туреччини і Китаю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-